Prima pagină D:News

Naki'o, primul câine cu proteze în locul picioarelor, se bucură din nou de viaţă! (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 06.23.2011 | ● Vizualizări: 434
Naki'o, primul câine cu proteze în locul picioarelor, se bucură din nou de viaţă! (VIDEO)     câine, proteze, membre, picioare, catel, animal, medicina + zoom
Galerie foto (1)

Primul câine care a beneficiat de proteze la fiecare dintre cele patru membre se bucură din nou de libertatea de mişcare.

Protezele au fost proiectate şi montate de Martin Kaufmann de la Orthopets şi i-au permis lui Naki'o, care şi-a pierdut picioarele la doar cinci săptămâni, să treacă de la târâtul pe burtă, la deplasări libere, sărituri şi chiar alergări.

Naki'o a fost abandonat atunci când era încă pui în momentul în care stăpânii lui au părăsit casa ipotecată. În timpul iernii, acesta a intrat într-o baltă îngheţată şi a rămas cu toate lăbuţele înţepenite. Cu degerături grave, Naki'o a fost transportat la un centru de salvare de animale.

Tehnicianul veterinar Christie Tomlinson l-a adoptat pe Naki'o şi a organizat o strângere de fonduri pentru a plăti protezele pentru picioarele din spate. Căţelul a trecut de operaţie cu bine, iar cei de la Orthopets au fost impresionaţi, aşa că au decis să doneze celelalte două proteze pentru membrele din faţă.Protezele au fost concepute pentru a reproduce structura ososasă şi musculatura membrelor naturale ale câinelui şi astfel să îi permită acestuia să facă tot ceea ce este capabil un câine normal să facă.

Sursa: Geekosystem

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI