Prima pagină D:News

Naki'o, primul câine cu proteze în locul picioarelor, se bucură din nou de viaţă! (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 06.23.2011 | ● Vizualizări: 447
Naki'o, primul câine cu proteze în locul picioarelor, se bucură din nou de viaţă! (VIDEO)     câine, proteze, membre, picioare, catel, animal, medicina + zoom
Galerie foto (1)

Primul câine care a beneficiat de proteze la fiecare dintre cele patru membre se bucură din nou de libertatea de mişcare.

Protezele au fost proiectate şi montate de Martin Kaufmann de la Orthopets şi i-au permis lui Naki'o, care şi-a pierdut picioarele la doar cinci săptămâni, să treacă de la târâtul pe burtă, la deplasări libere, sărituri şi chiar alergări.

Naki'o a fost abandonat atunci când era încă pui în momentul în care stăpânii lui au părăsit casa ipotecată. În timpul iernii, acesta a intrat într-o baltă îngheţată şi a rămas cu toate lăbuţele înţepenite. Cu degerături grave, Naki'o a fost transportat la un centru de salvare de animale.

Tehnicianul veterinar Christie Tomlinson l-a adoptat pe Naki'o şi a organizat o strângere de fonduri pentru a plăti protezele pentru picioarele din spate. Căţelul a trecut de operaţie cu bine, iar cei de la Orthopets au fost impresionaţi, aşa că au decis să doneze celelalte două proteze pentru membrele din faţă.

Protezele au fost concepute pentru a reproduce structura ososasă şi musculatura membrelor naturale ale câinelui şi astfel să îi permită acestuia să facă tot ceea ce este capabil un câine normal să facă.

Sursa: Geekosystem

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI