Prima pagină D:News

Epoca automobilelor care se conduc singure, cu un pas mai aproape

Redactia Descopera.ro | 06.26.2011 | ● Vizualizări: 150
Epoca automobilelor care se conduc singure, cu un pas mai aproape     autovehicul, automobil, masina, vehicul, condus, sofer, google + zoom
Galerie foto (1)

Statul Nevada a aprobat legea care autorizează Departamentul de Transport să dezvolte legi şi reglementări privind uzul maşinilor fără şofer, precum autovehiculele dezvoltate de Google, care se conduc singure.

Profesorul Ryan Calo de la Universitatea Stanford susţine că aprobarea acestei legi este un pas mare înainte în asigurarea condiţiilor de siguranţă pentru maşinile fără şofer.

Concret, legea prevede ca Departamentul de Transport Nevada "să adopte un regulament de autorizare a manipulării vehiculelor autonome pe şoselele din Statul Nevada". Legea impune Departamentului de Transport din Nevada standarde de siguranţă şi performanţă şi obligă departamentul să desemneze zone speciale unde maşinile fără şofer să fie testate.

În lunile trecute, Google a apelat la acţiuni de lobby pentru a favoriza adoptarea acestei legi, care deschide calea spre aprobarea pe scară largă a maşinilor fără şofer.

Iată cum arată autovehiculele care vor putea circula legal, în scurt timp, pe şoselele din Nevada:

Sursa: Forbes