Prima pagină D:News

Un robot destinat studenţilor stomatologi, inspirat de păpuşile gonflabile (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 07.04.2011 | ● Vizualizări: 212
Un robot destinat studenţilor la stomatologie, inspirat de păpuşile gonflabile (VIDEO)     robot, stomatologie, video, japonia, japnezi + zoom
Galerie foto (1)

Cercetătorii de la Universitatea Showa din Japonia au creat un robot care va putea fi folosit de studenţii de la facultatea de stomatologie.

Showa Tanako 2 se aşază singur pe scaunul viitorilor dentişti, fără să-i fie frică să se lase pe mâna unor începători.

Creat cu ajutorul companiei Orient Industry (un producător japonez de păpuşi gonflabile), Showa Tanako 2 are pielea, limba şi gura din silicon, pentru a crea o imagine cât mai realistă. În plus, robotul imită o serie de reacţii omeneşti, printre care tusea, salivarea, rotirea ochilor, închiderea şi deschiderea gurii, iar uneori are reflex faringian. Totodată, robotul este capabil să ia parte la conversaţii simple.

Programat să stocheze şi să analizeze performanţele studenţilor, Showa Tanako 2 poate comunica impresii pentru a-i ajuta pe viitorii dentişti să îşi îmbunătăţească abilităţile.

Robotul va fi scos pe piaţă chiar anul acesta, dar specialiştii spun că studenţii tot vor fi nevoiţi să facă practică şi pe subiecţi umani pentru a învăţa să anestezieze.

Sursa: Discover