Prima pagină D:News

Al Qaeda lanseaza primul său desen animat

Redactia Descopera.ro | 07.23.2011 | ● Vizualizări: 139
Al Qaeda lanseaza primul său desen animat     al qaeda, terorism, desen animat, jihad, televiziune, profet, islam, nato + zoom
Galerie foto (1)

Membrii sângeroasei organizaţii teroriste au anunţat recent că lucrează la un serial de desene animate destinate copiilor. Bizarul desen animat are ca obiectiv principal motivarea copiilor pentru ca aceştia să se implice în lupta armată pentru cauzele Al Qaeda.

Conform unui ofical american care ar fi avut acces la vizionarea unor secvenţe din desenul animat respectiv, "scenariul acestuia constă într-o poveste foarte incitantă despre cei care au abandonat credinţa musulmană şi pe Profet.

Scopul final al desenului animat este acela de a cataliza şi încuraja copiii musulmani, pentru ca micuţii să urmeze calea războinicilor jihadişti. Desenul animat incude incidente reale şi prezintă acţiunile eroice ale mujahedinilor în Peninsula Arabică. Serialul abundă în scene cu raiduri armate, lupte cu forţele coaliţiei NATO, alături de numeroase răpiri şi execuţii sumare", încheie acesta.

Pe cealaltă parte, un reprezental Al Qaeda, susţine că desenul animat nu este altceva decât "o replică şi o alternativă la otrăvurile şi mizeriile occidentale transmise de unele televiziuni trădătoare, care atentează astfel la minţile copiilor şi tinerilor noştri".

Norman Boetman, un expert în mişcările jihadiste este de părere că indiferent dacă desenul animat va fi lansat sau nu, acest incident demonstrează o modificare semnificativă a atitudinii celor din Al Qaeda faţă de fenomenul Mass-Media, precum şi optimizarea noilor metode de recrutare a tinerilor.

Sursa: BBC News