Prima pagină D:News

Într-o gară din Olanda, un tobogan ajută pasagerii să ajungă mai repede la tren (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 07.29.2011 | ● Vizualizări: 222
Într-o gară din Olanda, un tobogan ajută pasagerii să ajungă mai repede la tren (VIDEO)     gara, utrecht, inedit, tobogan, olanda + zoom
Galerie foto (1)

Aţi ratat vreodată trenul din cauza aglomeraţiei din gară? Pentru a evita astfel de momente neplăcute, o echipă de arhitecţi din Olanda a găsit o soluţie inedită: instalarea unui tobogan într-o staţie de tren, pentru a ajuta călătorii să ajungă mai repede pe peron.

Compania olandeză de întreţinere a infrastructurii feroviare, ProRail, îl numeşte "accelerator de transfer", dar oricine altcineva ar spune că este un tobogan.

Instalat lângă o scară de la recent renovata gară Overvecht din Utrecht, toboganul le permite călătorilor să ajungă rapid la peron atunci când se grăbesc. Dar, înainte de toate, construcţia face din Utrecht un oraş mai plăcut şi mai distractiv.

"Acceleratorul de transfer" a fost proiectat de firma HIK Ontwerpers şi instalat la finalul lucrărilor de renovare a gării Overvecht. Constructorii au explicat că scopul a fost acela de a aduce un zâmbet pe chipurile călătorilor. Ei au sperat că o astfel de intervenţie ludică urbană poate ajuta la înlăturarea imaginii negative pe care o are cartierul Overvecht şi se pare că şi-au atins ţelul.

Iată cum arată toboganul din gara Overvecht:

Sursa: PopUp City

Tag-uri: gara | utrecht | inedit | tobogan | olanda