Prima pagină D:News

Mistreţi ucişi de alge

Redactia Descopera.ro | 07.31.2011 | ● Vizualizări: 98
no title     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un număr de peste 30 de mistreţi au fost descoperiţi morţi pe o plajă din provincia Bretagne, nord-vestul Franţei. La o primă investigaţie la faţa locului, autorităţile franceze cred că animalele au murit din cauza toxicităţii ridicate a algelor marine, aruncate pe ţărm de valuri.

Cadavrele aparţinând altor trei mistreţi au fost descoperite recent la gurile estuarului răului Gouessant din provincia Bretagne. Ecologistii francezi sustin că moartea animalelor s-a datorat ingerării de alge bogate în nitraţi proveniti din fertilizatorii agricoli, ajunşi ulterior din sol în apele oceanului Atlantic, de unde au fost preluaţi de alge.

În anul 2009, un călăreţ care se plimba pe calul său pe aceeaşi plajă înţesate de alge intrate în putrefacţie şi-a pierdut cunoştinţa din cauza gazelor toxice emanate din alge, căzând de pe cal. Ulterior căzătura s-a dovedit a fi fatală.


Philippe de Gestas, purtătorul de cuvânt al poliţiei locale declară că în urma autopsierii cadavrelor mistreţilor, s-au descoperit urme de hidrogen sulfurat, un gaz extrem de toxic rezultat în urma procesului natural de descompunere al algelor aruncate pe plajă.Sursa: BBC News