Prima pagină D:News

Alcoolul – o „companie” mai plăcută decât propria familie?

Redactia Descopera.ro | 08.03.2011 | ● Vizualizări: 500
Alcoolul – o „companie” mai plăcută decât propria familie?     alcool, familie, vin + zoom
Galerie foto (2)

Numeroşi adulţi din Marea Britanie preferă să îşi încheie o zi stresantă consumând câteva pahare de vin, în loc să petreacă mai mult timp cu partenerul sau cu copiii lor.

Şase din zece adulţi aleg băutura ca primă opţiune după o zi stresantă, în timp ce 28% susţin că timpul petrecut cu copilul lor îi ajută să se relaxeze. Pe de altă parte, doar 26% doresc să stea de vorbă cu partenerul lor, odată ajunşi acasă de la lucru.

Un sondaj la care au participat 825 de adulţi demonstrează că britanicii se luptă cu stresul prin consumul a patru pahare de vin, într-o seară tipică la domiciliu.

Mai multe femei decât bărbaţi (73%) au susţinut că stresul este principalul factor pentru care aleg consumul de alcool la domiciliu, la sfârşitul unei zile de muncă.

Un total de 73% dintre femeile intervievate au declarat că beau un pahar de vin pentru a se relaxa. De asemenea, aproximativ 61% dintre femei consumă două sau mai multe pahare de vin într-o seară obişnuită, mai mult decât doza zilnică recomandată în cazul femeilor. Dar şi 61% dintre bărbaţi aleg să îşi încheie o zi de muncă cu două halbe de bere.

În cazul ambelor sexe, 61% recunosc că beau după o experienţă stresantă şi 73% după o zi proastă la locul de muncă, comparabil cu doar 15% care beau după o zi importantă şi de 17% care fac acest lucru după o zi bună la locul de muncă.

Dintre toate persoanele intervievate, 26% simt că beau prea mult în cel puţin două astfel de ocazii, pe săptămână.

Donna Dawson, un psiholog specializat în comportamentul de personalitate susţine că "atunci când vine vorba de consumul de alcool, modul în care creierul uman funcţionează presupune o tendinţă naturală de a ne răsplăti, mai ales după o zi grea de muncă".

"Aşadar, la sfârşitul unei zile de lucru ar trebui să ştim că două sau trei pahare de alcool nu sunt necesare sau dorite, dar creierul a raţionat deja că, dacă după un pahar ne simţim bine, atunci mai multe vor fi benefice".

Femeile sunt sfătuite să nu bea mai mult de 14 unităţi de alcool pe săptămână, în timp ce bărbaţii ar trebui să bea mai puţin de 21. O unitate de alcool este măsurată ca reprezentând 25 ml de whisky, o treime dintr-o halbă de bere, sau o jumătate dintr-un pahar de 175 ml de vin roşu.

Sursa: Mail Online

Tag-uri: alcool | familie | vin