Home » D:News » Excursie de noapte printre stele

Excursie de noapte printre stele

Publicat: 20.08.2011
Excursie de noapte printre stele
Fundaţia Calea Victoriei vă invită sâmbată, 3 septembrie, la o nouă Excursie de noapte printre Stele: Observaţii astronomice, în compania astronomului Adrian Sonka.

Veniţi cu noi într-un loc de unde cerul se vede bine şi se observă cele mai frumoase obiecte cosmice ale toamnei, printr-un telescop de mari dimensiuni. Luna, Jupiter, stelele, stelele duble, roiurile stelare, nebuloasele şi galaxiile se vor vedea „ca în poze”, dar cu ochii voştri, direct prin telescop.

Observaţiile se fac de la marginea Bucureştiului, în noaptea de 3 spre 4 septembrie, numai dacă cerul este senin. Îmbrăcămintea groasă este obligatorie; se recomandă să aduceţi spray împotriva ţânţarilor şi lanternă cu lumină cât mai slabă.

Întâlnirea va avea loc la ora 19:45 la statuia Aviatorilor. Plecarea la 20:15 spre locul de observaţii. Programul de observaţii începe în jurul orei 21 şi durează câteva ore.

PARTICIPARE PE BAZA DE INSCRIERE LA [email protected]

Transportul în afara oraşului se va realiza cu sprijinul celor care au maşini şi care îi vor transporta şi pe cei fără mijloc de transport; organizarea pe maşini va fi făcută de fundaţie.

Lector: Adrian Sonka

Data: 3 Septembrie 2011

Ora: 20:00

Cost: 40 RON

Cost studenţi: 30 RON

Locaţie: întâlnire la ora 19:45, la Statuia Aviatorilor

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase