Home » D:News » Operaţiile estetice pentru animale sunt pe val

Operaţiile estetice pentru animale sunt pe val

Operaţiile estetice pentru animale sunt pe val
Publicat: 27.08.2011
Operaţiile de înfumuseţare nu mai sunt un apanaj al oamenilor bogaţi, odată cu apariţia unei noi mode care constă în aplicarea aceloraşi metode asupra animalelor de companie precum câinii, pisicile, porcii, dar şi păsările sau rozătoarele.

Conform datelor remise de către cea mai mare companie britanică pentru asigurarea animalelor de companie, anul trecut a fost plătită suma de 1, 5 milioane lire sterline doar pentru operaţii la nas destinate câinilor şi pisicilor din Regatul Unit. Suma a confirmat o creştere cu peste 25% a acestui timp de cheltuieli, comparativ cu anul 2007.

Proprietarii animelelor operate sunt de părere că astfel „câinii şi pisicile vor avea existenţe mai active şi mai sănătoase”.

Trentul intervenţiilor chirugicale estetice pentru animale de companie a început în Statele Unite, odată cu anii 90, când tot mai mulţi proprietari de câini au optat pentru operarea babinelor propriilor prieteni patrupezi, în scopul reducerii salivaţiei abundente. În anii 80 erau la mare modă aşa numitele „Neuticles” proteze estetice testiculare pentru câinii masculi castraţi.

La ora actuală în Marea Britanie, cea mai populară intervenţie chirurgicală constă în reducerea de piele din jurul pleoapelor şi ochilor câinilor din rasele Bloodhound, Bulldog şi Mastiff, care suferă în mod obişnuit de o afecţiune genetică denumită entropion.

Sursa: The Telegraph

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase