Home » D:News » Lebedele Reginei vor fi vaccinate de urgenţă

Lebedele Reginei vor fi vaccinate de urgenţă

Lebedele Reginei vor fi vaccinate de urgenţă
Publicat: 19.09.2011
Lebedele din Marea Britanie urmează să fie vaccinate, într-o încercare disperată de a preveni o nouă izbucnire a unei epidemii de boli mortale, care a lovit deja lebedele din apropierea Castelului Windsor.

Oficiali ai curţii regale britanice, însărcinaţi cu protecţia acestor păsări, elaborează în prezent un plan de urgenţă pentru a vaccina lebedele, salvându-le astfel de la moarte. Peste 180 de păsări au murit recent, ca urmare a unor infecţii grave şi a iernii grele.

Profesorul Christopher Perrins, care ocupă funcţia oficială de Gardian al Lebedelor Reginei, şi David Barber, responsabil de marcarea păsărilor, urmează să se întâlnească pentru a stabili un plan de urgenţă care să asigure sănătatea lebedelor.

„Acest început de an a fost cel mai greu din câte am văzut. Am pierdut 180 de păsări. Cea mai bună metodă de a aduna păsările ar fi aceea de a construi un ţarc în care să le atragem cu pâine. Astfel am putea să le vaccinăm şi să le facem un control medical amănunţit,” a declarat Wendy Hermon, care conduce un adăpost specializat în îngrijirea acestor păsări, Swan Lifeline Sanctuary.

În urma autopsiei păsărilor găsite moarte, s-a descoperit că acestea au murit din cauza a trei boli – enterită necrotică, enterita virală a raţelor şi aspergiloză.

Hermon anticipează că un lot de vaccinuri costă în jur de 200 de lire şi ar trebui să ajungă pentru mai mult de 1.000 de păsări.

În iulie, ceremonia anuală tradiţională, intitulată Swan Upping, a fost marcată de teama ca nu cumva efectivele de lebede să fi fost decimate de epidemii.

În timpul ceremoniei, care are o vechime de 800 de ani, echipe de experţi îmbrăcaţi în uniforme stacojii călătoresc de-a lungul apelor, în bărci împodobite cu steaguri şi fanioane. Ei numără şi cântăresc puii de lebădă, monitorizând astfel efectivele şi sănătatea populaţiilor de lebedelor din toată Marea Britanie.

Sursa: Telegraph

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase