Home » D:News » Cultul morţilor în secolul XXI: cimitirul virtual

Cultul morţilor în secolul XXI: cimitirul virtual

Cultul morţilor în secolul XXI: cimitirul virtual
Publicat: 21.09.2011
De acum înainte, oamenii care şi-au petrecut mare parte a vieţii online au ocazia să dăinuiască veşnic pe internet. Singura problemă este că un astfel de "loc de veci" costă minimum de 50 de dolari anual.

Un antreprenor oferă morminte virtuale într-un cimitir online, reuşind deja să strângă mai bine de 2 milioane de dolari din partea unor investitori.

Jacques Mechelany, cel care deţine I-Postmortem, speră că în scurt timp lumea va dori să îşi cumpere un loc de veci virtual pe unul dintre cele două site-uri.

Pe i-Tomb.net, pentru 50 de dolari, se poate cumpăra un mormânt virtual, unde cei dragi vor putea depune flori şi lumânări (virtuale şi ele), având totodată posibilitatea de a încărca poze şi filmări cu defunctul.

Pe celălalt site, i-Memorial.com, taxa anuală este de 120 de dolari şi include un serviciu de înştiinţare a rudelor şi prietenilor în legătura de trecerea în nefiinţă a abonatului. Totodată, site-ul poate fi folosit pentru stocarea testamentului şi a instrucţiunilor legate de înmormântare.

Anul acesta se preconizează că vor muri în jur de 54 de milioane de oameni, mulţi dintre ei fiind dornici să lase urme pentru urmaşii lor. În aceste condiţii, administratorul site-ului speră că afacerea cu cimitirul virtual îl va îmbogăţi.

Sursa: FOXNews

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase