Home » D:News » «Simulatorul de sarcini» – invenţia ce reproduce experienţa de a fi viitoare mămică (VIDEO)

«Simulatorul de sarcini» – invenţia ce reproduce experienţa de a fi viitoare mămică (VIDEO)

«Simulatorul de sarcini» – invenţia ce reproduce experienţa de a fi viitoare mămică (VIDEO)
Publicat: 24.09.2011
O echipă de cercetători japonezi de la Institutul de Tehnologie din Kanagawa a prezentat, în cadrul Târgului de Jocuri de la Tokyo, o invenţie inedită: un „simulator de sarcini”. Intitulat „Mommy Tummy”, acesta este proiectat să reproducă experienţa avută de viitoarele mămici în timpul sarcinii, creând astfel soţi mai înţelegători.

Pentru a testa sistemul Mommy Tummy, utilizatorul trebuie să se îmbrace într-o jachetă specială, ce conţine baloane, un motor vibrator, o pungă cu apă şi alte elemente ce permit reproducerea cât mai exactă a senzaţiilor din timpul sarcinii.

Întreaga experienţă de 9 luni este condensată în doar 2 minute. Mai întâi, baloanele se umflă, pentru a simula creşterea sânilor, apoi punga cu apă se umple, simulând creşterea în dimensiuni a fetusului. Odată ce utilizatorul trece de pragul celor 6 luni, «bebeluşul» începe să dea din picioare.

Persoanele ce au testat dispozitivul în cadrul Tokyo Game Show au fost rugate să ridice un obiect de pe jos sau să se întindă pe pat şi apoi să se ridice rapid, pentru a descoperi cât de dificil este pentru femeile însărcinate să ducă la bun sfârşit aceste acţiuni.

De-a lungul întregii experienţe, utilizatorul poate vedea pe un ecran aflat în faţa sa cum arată „bebeluşul” pe care acesta îl poartă în „pântece”.

Iată cum arată Mommy Tummy:

Surse: Engadget şi Joystiq

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase