Home » D:News » Vrei să slăbeşti? Învaţă cum să aşezi proviziile de alimente

Vrei să slăbeşti? Învaţă cum să aşezi proviziile de alimente

Descopera 09.26.2011
Vrei să slăbeşti? Învaţă cum să aşezi proviziile de alimente
Suntem mai înclinaţi să mâncăm primul aliment pe care îl vedem când deschidem frigiderul, arată un recent studiu american. De aici, recomandarea: aşezaţi „în prima linie” alimente sănătoase cu conţinut mic de calorii, iar pe cele care îngraşă, plasaţi-le pe „linia de fund”.

Dacă primul lucru pe care îl vezi, deschizând frigiderul, este o salată de legume, probabilitatea de a o mânca pe aceea este de trei ori mai mare decât în cazul în care salata ar fi al cincilea aliment pe care îl zăreşti.

Aceasta este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători în domeniul nutriţiei de la Universitatea Cornell, SUA, care a investigat comportamentul alimentar în raport cu felul în care este depozitată mâncarea.

Cercetătorii au fotografiat 100 de cămări şi i-au rugat pe proprietari să ţină un jurnal a ceea ce mănâncă.

Apoi au abordat un alt grup de 100 de participanţi la studiu şi au rearanjat conţinutul dulapurilor cu provizii ale acestora, înregistrând, de asemenea, ce mâncau ei, conform propriilor declaraţii.
A reieşit că există o puternică tendinţă de a consuma ceea ce se află mai la îndemână şi la vedere.

Specialiştii au estimat că, atunci când cineva vine acasă seara, obosit, există o şansă de trei ori mai mare să mănânce primul lucru pe care-l vede când deschide cămara ori frigiderul, faţă de cel de-a cincilea ori al zecelea aliment pe care îl vede.

De asemenea, ei au constat că oamenii mănâncă mai mult când în casă se găsesc cantităţi mai mari de mâncare, mai ales atunci când e vorba despre produse gata preparate sau care necesită o preparare minimă.

Pe baza acestor rezultate, cercetătorii au formulat câteva recomandări pentru cei care vor să mănânce mai puţin şi/sau mai sănătos:

  • să aşeze alimentele sănătoase şi/sau cu conţinut caloric mic în partea din faţă a rafturilor din dulap, cămară ori frigider, iar alimentele mai „periculoase” în fundul rafturilor.
  • să aibă, pe cât posibil, frigidere mai mici şi mai puţine dulapuri cu provizii.
  • să prefere cămările sau dulapurile (închise cu uşi) în locul rafturilor deschise, pentru a nu avea mereu „tentaţiile” sub ochi.

Aceeaşi echipă a descoperit, recent, că o metodă de a reduce consumul de alimente este de a mânca din farfurii mai mici.

Sursa: Mail Online

Cele mai noi articole
Primul Campionat Mondial și participarea României la intervenția regelui „microbist”, Carol al II-lea
Primul Campionat Mondial și participarea României la intervenția regelui „microbist”, Carol al II-lea
Telescopul Spațial Hubble se luptă pentru supraviețuire. Un computer din anii 1980 ar fi de vină
Telescopul Spațial Hubble se luptă pentru supraviețuire. Un computer din anii 1980 ar fi de vină
Ciupercile pot reduce riscul de cancer cu până la 45%. Câte ciuperci ar trebui să consumăm zilnic
Ciupercile pot reduce riscul de cancer cu până la 45%. Câte ciuperci ar trebui să consumăm zilnic
Arheologii israelieni au descoperit un ou vechi de 1.000 de ani, însă l-au spart din greșeală în laborator
Arheologii israelieni au descoperit un ou vechi de 1.000 de ani, însă l-au spart din greșeală în laborator
Fuziune între mărcile de smartphone-uri OnePlus și Oppo
Fuziune între mărcile de smartphone-uri OnePlus și Oppo
Campioni la vaccinare sunt românii cu vârsta între 60 și 69 de ani. La polul opus sunt tinerii
Campioni la vaccinare sunt românii cu vârsta între 60 și 69 de ani. La polul opus sunt tinerii
Faleza din Galați, cea mai lungă de pe malul Dunării, modernizată cu fonduri europene
Faleza din Galați, cea mai lungă de pe malul Dunării, modernizată cu fonduri europene
Petiție împotriva lui Jeff Bezos. Peste 14.000 de oameni nu vor ca fondatorul Blue Origin să se reîntoarcă pe Pământ
Petiție împotriva lui Jeff Bezos. Peste 14.000 de oameni nu vor ca fondatorul Blue Origin să se reîntoarcă pe Pământ
Palatul Brukenthal din Avrig, bijuteria în stil baroc de la poalele Munților Făgăraș
Palatul Brukenthal din Avrig, bijuteria în stil baroc de la poalele Munților Făgăraș
Misiune contracronometru. Căprioară căzută într-un canal de irigații, salvată de pompierii din Neamț
Misiune contracronometru. Căprioară căzută într-un canal de irigații, salvată de pompierii din Neamț
Un mare explorator ar fi putut avea sclavi negri. Abolirea acestui obicei s-a făcut cu mai puţin timp în urmă decât te-ai aştepta
Un mare explorator ar fi putut avea sclavi negri. Abolirea acestui obicei s-a făcut cu mai puţin timp în urmă decât ...
Câte zile libere mai au românii în 2021
Câte zile libere mai au românii în 2021
Medicul Valeriu Gheorghiță spune că varianta Delta va deveni dominantă: „Perspectiva unui nou val e clară”
Medicul Valeriu Gheorghiță spune că varianta Delta va deveni dominantă: „Perspectiva unui nou val e clară”
Un tezaur de monede din argint descoperit în Polonia ar fi făcut parte dintr-o răscumpărare uriașă plătită vikingilor
Un tezaur de monede din argint descoperit în Polonia ar fi făcut parte dintr-o răscumpărare uriașă plătită vikingilor
O „bestie bizară”, blocată în chihlimbar milioane de ani, este o reptilă cu adevărat neobișnuită
O „bestie bizară”, blocată în chihlimbar milioane de ani, este o reptilă cu adevărat neobișnuită
Un test de sânge poate dezvălui în doar 24 de ore dacă un tratament împotriva cancerului funcționează
Un test de sânge poate dezvălui în doar 24 de ore dacă un tratament împotriva cancerului funcționează
Zgura de furnal de la LIBERTY Galați, folosită la producerea de ciment cu amprentă redusă de carbon
Zgura de furnal de la LIBERTY Galați, folosită la producerea de ciment cu amprentă redusă de carbon
Ciclonii și Marea Neagră. Cât de intens va fi cel care va „lovi” în weekend
Ciclonii și Marea Neagră. Cât de intens va fi cel care va „lovi” în weekend