Home » D:News » Riscul de a fi victimele unui asteroid gigantic e tot mai mic

Riscul de a fi victimele unui asteroid gigantic e tot mai mic

Riscul de a fi victimele unui asteroid gigantic e tot mai mic
Publicat: 02.10.2011
Cercetătorii de la NASA anunţă că şansele ca Pământul să fie lovit de asteroizi de dimensiuni mari sunt din ce în ce mai reduse, datorită identificării şi urmăririi unui număr tot mai mare de astfel de corpuri cereşti din apropierea planetei noastre.

Ultimele informaţii oferite de NASA indică faptul că 93% din asteroizii mai mari de un kilometru au fost identificaţi.

Iniţial, cercetătorii credeau că există cca. 1000 de astfel de asteroizi, dar ultimele observaţii arată că, în realitate, numărul lor ar fi de 981, dintre care 911 au fost localizaţi.

„Riscul ca Pământul să fie lovit de un asteroid mare, fără ca noi să putem acţiona, a scăzut semnificativ, în ultimul timp,” a declarat Tim Spahr, directorul de la Centrul pentru Studiul Planetelor Minore, din cadrul Universităţii Harvard.

O problemă mai însemnată o constituie însă corpurile cereşti mici, care au în jur de 100 de metri in diametru.

Informaţiile provenite de la telescopul WISE arată că în apropierea Pămânului există doar 19.500 de astfel de corpuri cereşti, nu 35.000, cum se credea iniţial. Dintre acestea, doar 5.200 au fost localizate, ceea ce înseamnă că au mai rămas aproape 15.000 de identificat.

Un asteroid din apropierea Pământului este, de fapt, o bucată de materie solidă care orbitează până la cel mult 195 de milioane de kilometri depărtare de Soare, în vecinătatea orbitei Pământului.

Sursa: AFP

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase