Home » D:News » Nume noi pentru fetele nedorite de părinţi

Nume noi pentru fetele nedorite de părinţi

Publicat: 24.10.2011
Nume noi pentru fetele nedorite de părinţi
Un număr de peste 200 tinere din India, care aveau în comun fapul că purtau numele ”Nedorita” în Marathi, o limbă regională, vor primi nume noi şi proprii în cadrul unei ceremonii speciale care va avea lco în statul indian Maharashtra.

Singurul lucru comun pentru aceste fete este numele de Nakusha-Nedorita, dat de proprii părinţi care preferau băieţi, dar au fost extrem de dezamăgiţi la momentul nasterii pruncilor fete.

Statisticile sociale din India indică în continuare o preferinţă majoră a cuplurilor căsătorite pentru copii de sex masculin.
Din acest motiv, balanţa sexelor s-a înclinat în favoarea băieţilor cu fiecare decadă de timp de la momentul în care India şi-a dobândit independenţa în anul 1947.

Conform cu recensământul din anul 2011pentru copii sub 6 ani, la fiecare 1000 băieţi, există doar 914 fete.

Feticidul (uciderea copiilor nenăscuţi), este o practică macabră, dar relativ frecventă în India, cu toate că avorturile selective în urma scanărilor cu ultrasunete, sunt scoase în afara legilor indiene.
În schimb, băieşii sunt foare doriţi, deoarece familiile consideră că aceştia sunt o sursă sigură de câştig, şi îşi pot întreţine părinţii când aceştia ajung la bătrâneţe.

Sursa: BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase