Home » D:News » NASA studiază serios „Raza Tractoare” (VIDEO)

NASA studiază serios „Raza Tractoare” (VIDEO)

Publicat: 02.11.2011
NASA studiază serios „Raza Tractoare” (VIDEO)
Agenţia Spaţială Americană a alocat fonduri importante pentru transpunerea în realitate a „razelor tractoare”, făcute celebre în numeroase nuvele şi filme de inspiraţie S.F. între care se detaşează seria Star Trek.

Mai multe genuri de raze tractoare au fost descrise în cadrul literaturii şi cinematografiei S.F, dar în mod oficial lumea ştiinţifică nu a anunţat până în prezent că acest concept de transport futurist ar fi devenit realitate.
Cu toate acestea, oficialii NASA iau fenomenul cât se poate de serios, şi au anunţat recent că au acordat în primă instanţă fonduri în valoare de 100.000$ destinate cercetării razelor laser cu proprietăţi tractoare.

„Cu toate că pare o realizare imposibilă, tehnologia generatoare de raze tractoare nu este cu mult deasupra tehnologiilor de ultimă generaţie de care dispunem în laboratoarele noastre. Tehnologia actuală s-a dovedit a avea un oarecare grad de succes, dar este limitată de costurile mari şi de domeniul deocamdată restrâns de aplicaţii. Pe de altă parte, un sistem de tractare pe bază optică, poate reţine spre exemplu moleculele din atmosfera superioară şi le poate atrage spre o navă spaţială de pe orbită. Cu alte cuvinte, am început deja să facem progrese importante în domeniu”, declară dr. Paul Stysley, cercertător în cadrul NASA’s Goddard Space Flight Center.

Echipa sa a identificat până în prezent trei opţiuni posibile pentru a captura si transporta pe viitor obiecte în spaţiu.

Dintre toate acestea, se detaşează aşa numitele „raze solenoide”, ale căror fascicole cu proprietăţi tractoare au fost demonstrate deja în experimente de laborator.

Sursa: BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase