Home » D:News » Viitorii alcoolici pot fi identificaţi din copilărie

Viitorii alcoolici pot fi identificaţi din copilărie

Viitorii alcoolici pot fi identificaţi din copilărie
Publicat: 08.11.2011
Noi studii au demonstrat că dacă un bebeluş de sex masculin, al cărui tată este alcoolic, a înregistrat un deficit de vitamina K în timpul travaliului, a avut la naştere o greutate sub cea normală şi a avut probleme de comportament sau a suferit de ADHD în copilărie, atunci el are mari şanse ca, odată ajuns la maturitate, să devină dependent de alcool.

Studiile au fost efectuate la Universitatea din Kansas, SUA, şi la Institutul de Medicină Preventivă din Copenhaga, Danemarca.

Ele s-au întins pe o durată de 33 de ani, timp în care băieţii cu taţi alcoolici, dar şi cei ai căror taţi nu consumau alcool, au fost intervievaţi din 10 în 10 ani.

„Suntem foare siguri de aceste constatări. Indicatorii sunt atât de stabili şi evidenţi, încât orice profesor cu experienţă şi cunoştinţe în educaţie ar putea, în mai puţin de o săptămână, să identifice unul sau doi elevi care au această predispoziţie”, a declarat dr. Joachim Knop.

Specialiştii spun că identificarea copiilor cu asemenea probleme şi recomandarea unui tratament pentru ADHD i-ar putea împiedica pe aceşti băieţi să devina alcoolici la vârsta adultă.

Sursa: IceNews

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase