Home » D:News » Robo-câinele, cel mai bun prieten al nevăzătorilor (VIDEO)

Robo-câinele, cel mai bun prieten al nevăzătorilor (VIDEO)

Robo-câinele, cel mai bun prieten al nevăzătorilor (VIDEO)
Publicat: 09.11.2011
Dezvoltatorul nipon NSK şi oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Electro-Comunicaţii din Tokyo au creat un câine robot ce poate uşura vieţile nevăzătorilor.

Acesta utilizează un senzor de distanţă şi imagine dezvoltat de Microsoft pentru Kinect (un dispozitiv periferic, care le permite utilizatorilor să se folosească de consola Xbox 360 fără ajutorul unui controller fizic, ci doar folosind gesturi ale corpului şi comenzi vocale).

Pe suprafeţe plate, robotul se deplasează rapid cu ajutorul unor roţi, iar pe teren accidentat acesta poate păşi, având membre articulate. De aseamenea, „labele” câinelui robot sunt dotate cu senzori, asemănători celor de parcare, pentru a evita obstacolele.

Câinele funcţionează prin pre-programarea software-ului dar şi prin apasarea pe mânere. În plus, acesta răspunde la instrucţiunile utilizatorului, iar o voce computerizată îl anunţă pe acesta în ce direcţie merge. Specialiştii spun că versiunea următoare a câinelui robot va include comanda vocală şi GPS pentru o mai bună acurateţe a comenzilor.

Aparatul este încă în stadiul de cercetare şi dezvoltare, dar producătorii spun că el are potenţialul de a înlocui în viitorul apropiat câinii însoţitori ai nevăzătorilor, mai ales în contextul în care populaţia globală îmbătrâneşte într-un ritm alert.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase