Home » D:News » Ce caută balenele în deşert?

Ce caută balenele în deşert?

Publicat: 22.11.2011
Ce caută balenele în deşert?
Scheletele a 75 de balene, despre care se crede că au peste două milioane de ani, au fost descoperite în deşertul Atacama din Chile.

Oasele au fost găsite în apropierea localităţii Caldera în iunie 2010, în timpul unui proiect de extindere a autostrăzii.

Experţii au declarat că, până acum, astfel de schelete au mai fost găsite în Peru şi Egipt, dar că cele din Chile sunt mult mai importante, pentru că s-au păstrat remarcabil de bine. Până în prezent au fost descoperite peste 75 de schelete de balenă, dintre care mai bine de 20 sunt intacte În plus, specialiştii prezic că pe acest teritoriu se află sute de astfel de exemplare.

Printre scheletele de balene, care au aproape 8 metri fiecare, arheologii au găsit şi rămăşiţele unui caşalot, ale unei specii de delfin dispărute, ale unui leneş acvatic şi ale unei păsări de mare cu o anvergură a aripilor de 5 .

Deocamdată, nimeni nu poate spune exact care a fost cauza morţii acestor animale, sau dacă ele au murit simultan. E posibil ca scheletele să se fi acumulat în timp; ca scenariu alternativ, unii experţi spun că este posibil ca acest teritoriu să fi fost o lagună unde animalele au rămas blocate în număr mare în urma unui cutremur sau a unei furtuni care ar fi închis ieşirea spre ocean.

Multe dintre fosile au fost transportate în mulaje de ipsos la muzeul din Caldera, iar specialiştii spun că urmează să folosească tehnologiai sofisticare de fotografiere şi scanare cu laser, pentru a crea imagini 3D ale acestor animale.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase