Home » D:News » Bunicii: cheia evoluţiei umane

Bunicii: cheia evoluţiei umane

Bunicii: cheia evoluţiei umane
Publicat: 24.11.2011
Nu ne-au vegheat doar copilăria, ci, conform unor ultime studii, din timpuri imemoriale până în prezent, bunicii din toată lumea au avut un rol extrem de important în evoluţia speciei umane şi consolidarea familiilor.

Suportul lor psihic, emoţional şi material a ajutat mii de generaţii de oameni să crească sănătoase, echilibrate şi cu un set de valori corecte şi funcţionale.

Dragostea şi experienţa oferită de bunici propriilor copii şi nepoţilor au ajutat la depăşirea unor dificultăţi serioase precum divorţul sau pierderea tragică a unui membru al familiei.

Concluziile au fost publicate de către mai multe echipe de cercetători americani şi australieni care au studiat rolul bunicilor în istoria societăţilor umane din cadrul mai multor culturi şi civilizaţii din lumea întreagă.

Spre exemplu, un studiu din Finlanda a evidenţiat faptul că acei copii care au bunici relativ tinere ajung să trăiască mai mult decât copii care au bunici mai vârstnice.

S-a mai stabilit faptul că bunicele din partea mamei işi iubesc mai mult nepoţii decât cele din aprtea tatălui. Cercetătorii explică acest comportament pe baza faptului că bunica din partea ammei simte instinctual legătura ADN cu nepotul, fiind foarte atentă la transmisia liniei genetice pe mai departe.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase