Home » D:News » A fost lansat NAO, cel mai spectaculos robot umanoid (FOTO/VIDEO)

A fost lansat NAO, cel mai spectaculos robot umanoid (FOTO/VIDEO)

Publicat: 12.12.2011
Compania franceză Aldebaran Robotics a lansat o nouă versiune a robotului NAO, cel mai vândut robot umanoid din lume.

La 3 ani de la lansarea primei versiuni a roboţelului Nao, care s-a vândut în 2.000 de exemplare, Aldebaran Robotics a anunţat o nouă versiune a acestuia, mult mai performantă.

„Lansarea unei noi generaţii de roboţi NAO înseamnă foarte multe pentru compania noastră. Suntem mândri că putem oferi clienţilor noştri numeroase opţiuni, indiferent de sectorul în care aceştia activează. Robotul NAO Next Gen poate fi de folos organizaţiilor care lucrează cu copii autişti sau cu persoanele care şi-au pierdut autonomia. Am creat Alderan Robotics în 2005 cu acest scop: să contribuim la bunăstarea omenirii” , a comentat Bruno Maisonnier, fondatorul şi totodată şeful companiei Alderabaran Robotics.

Nao este un robot programabil, ce poate fi folosit în nenumărate domenii, printre care în cercetare, în învăţământ şi în toate câmpurile în care asistenţa robotizată este utilă.

Noua generaţie de roboţi Nao foloseşte un procesor puternic, de 1.6GHz, şi două camere video HD. Acest lucru îi permite să recepţioneze simultan două stream-uri video, îmbunăţind viteza de procesare şi performanţa robotului, acesta fiind capabil să recunoască obiectele şi feţele utilizatorilor mult mai rapid, chiar şi în condiţii slabe de iluminare. Robotul mai este dotat cu un senzor de distanţă, două receptoare şi emiţătoare de unde infraroşii, nouă senzori tactili şi opt senzori de presiune.

De asemenea, robotul beneficiază de 4 microfoane şi de un program de recunoaştere vocală îmbunătăţit, care îi permite să identifice cuvintele cheie mult mai uşor, cât şi îmbunătăţiri în sistemul de navigaţie. NAO poate dialoga în 8 limbi, iar cei de la Aldebaran Robotics lucrează la conceperea de conţinut educaţional care să permită folosirea acestuia în licee.

Iată clipul în care este prezentat simpaticul robot:

Sursa: Aldebaran Robotics

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase