Home » D:News » Telescopul Hubble a descoperit „elementele de bază ale vieţii” pe suprafaţa lui Pluto!

Telescopul Hubble a descoperit „elementele de bază ale vieţii” pe suprafaţa lui Pluto!

Telescopul Hubble a descoperit „elementele de bază ale vieţii” pe suprafaţa lui Pluto!
Publicat: 24.12.2011
Telescopul Hubble a detectat pe suprafaţa lui Pluto semne care sugerează existenţa unor molecule complexe de hidrocarburi, elemente care au jucat un rol esenţial în apariţia vieţii pe Pământ.

Instrumentul Cosmic Origins Spectroscope din cadrul telescopului spaţial Hubble a detectat o porţiune pe suprafaţa planetei pitice Pluto care „absoarbe” puternic lumina ultravioletă, ceea ce sugerează că în acea porţiune se găsesc hidrocarburi.

Cercetătorii spun că aceste hidrocarburi ar fi putut rezulta din interacţiunile razelor solare sau a razelor cosmice cu metanul, monoxidul de carbon şi azotul aflate în gheaţa situată pe suprafaţa lui Pluto.

„Este o descoperire fascinantă. Hidrocarburile plutoniene ar putea fi responsabile pentru culoarea roşiatică a planetei Pluto”, a comentat Alan Stern de la Southwest Research Institute.

Specialistul a adăugat că „această descoperire făcută de telescopul Hubble sugerează că, atunci când naveta New Horizons va ajunge la Pluto, în 2015, ne aşteaptă alte surprize referitoare la compoziţia şi evoluţia suprafaţei acestei planete pitice”.

Sursa: The Telegraph

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase