Home » D:News » Medicii avertizează: implanturile care schimbă culoarea ochilor pot duce la pierderea vederii

Medicii avertizează: implanturile care schimbă culoarea ochilor pot duce la pierderea vederii

Medicii avertizează: implanturile care schimbă culoarea ochilor pot duce la pierderea vederii
Publicat: 18.01.2012
În unele ţări sunt realizate operaţii de schimbare a culorii ochilor cu ajutorul unor mici discuri din silicon, dar mulţi medicii oftalmologi afirmă că aceste proceduri, departe de a fi inofensive, pot duce la probleme oculare grave, mergând până la pierderea vederii.

În urmă cu trei ani, Beatriz Murillo, care este pictoriţă şi locuieşte în Canada, a plătit 8.000 dolari pentru o operaţie de schimbare a culorii ochilor (din căprui în verzi), călătorind în acest scop în Panama, la o clinică specializată, deoarece această operaţie nu este permisă în Canada.

De atunci, ea a fost nevoită să suporte două intervenţii chirugicale pentru glaucom (o boală care se manifestă prin creşterea presiunii intraoculare şi poate duce la orbire) şi o alta pentru un transplant de cornee, care, însă, nu a reuşit. Astăzi, deşi implanturile au fost îndepărtate, pictoriţa în vârstă de 36 de ani este aproape oarbă, putând vedea doar nişte vagi umbre colorate.

Dr. Ike Ahmed, chirurg oftalmolog la Credit Valley Hospital din Mississauga, Canada, care a tratat câteva cazuri similare, avertizează asupra faptului că aceste implanturi irită ochii, producând inflamaţii, hemoragii oculare şi apariţia glaucomului.

La ora actuală, afirmă el, nu există o metodă chirugicală sigură de a schimba culoarea ochilor unei persoane. Pentru cei care ţin cu tot dinadinsul să îşi modifice culoarea cu care i-a înzestrat natura, e mai sigură soluţia simplă, temporară, a lentilelor de contact colorate.

Sursa: cbc

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase