Home » D:News » Nativii americani sunt originari din Siberia

Nativii americani sunt originari din Siberia

Nativii americani sunt originari din Siberia
Publicat: 27.01.2012
Amerindienii care au populat continentul nord-american proveneau dintr-o populaţie străveche din regiunea Altai, în sudul Siberiei, arată un studiu genetic realizat de cercetătorii de la Universitatea Pennsylvania.

Republica Altai acoperă azi un mic teritoriu situat între Rusia, China, Mongolia şi Kazahstan, în parte sudică a Siberiei. De aici se consideră că ar fi pornit un val de migraţie care a dus la popularea Americii de Nord.

Analiza ADN a evidenţiat aceste legături, pe care specialiştii le explică astfel: grupuri de oameni originari din Altai au trecut, acum 15.000 – 20.000 de ani, din Asia în America de Nord, traversând Strâmtoarea Bering, care pe atunci era o masă de uscat ce lega cele două continente.

Cercetătorii au examinat ADN-ul mitocondrial, care este moştenit pe linie maternă, şi pe cel din cromozomul Y, transmis pe linie paternă.

Datorită numărului mare de gene examinate, rezultatele au un grad înalt de precizie.

În cromozomul Y, geneticienii au descoperit o anumită mutaţie, existentă atât la nativii americani, cât şi la populaţiile din sudul regiunii Altai.

Cele două populaţii separate s-au diferenţiat genetic (acum 13.000 – 14.000 de ani), dar au păstrat în genele lor suficiente asemănări pentru a confirma înrudirea dintre ele.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase