Prima pagină D:News

În sfârşit, cercetătorii au descoperit un anticoncepţional masculin eficace!

Redactia Descopera.ro | 01.30.2012 | ● Vizualizări: 182
Ultrasunetele: Cel mai eficient anticoncepţional masculin?     spermatozoizi, ultrasunete, sterilitate, contraceptie + zoom
Galerie foto (1)

Conform unor studii de ultimă oră ale cercetătorilor americani, expunerea testiculelor la ultrasunete pentru o perioadă specifică de timp duce la stoparea producerii de spermatozoizi. Inedita metodă ar putea fi brevetată drept cea mai eficientă soluţie anticoncepţională pentru bărbaţi.

Rezultatele experimentelor pe şobolani de laborator, publicate în periodicul Reproductive Biology and Endocrinology, au demonstrat că undele produse de ultrasunete pot fi folosite la reducerea cantităţii de spermatozoizi până la nivelul la care se poate vorbi de infertilitate masculină.

Cercetătorii consideră că metoda ultrasunetelor este "un candidat promiţător" în cadrul modalităţilor de contracepţie actuale. Cu toate acestea, metoda ultrasunetelor mai trebuie să treacă anumite teste până să fie omologată.

Conceptul a fost propus pentru prima dată în anii '70, dar a fost aprofundat recent de către cercetătorii din cadrul Universităţii din Carolina de Nord, care au câştigat în acest scop o finanţare din partea Bill & Melinda Gates Foundation. Echipa de cercetători a descoperit că doua şedinţe de expunere la ultrasunete, fiecare cu durata de 15 minute, sunt suficiente pentru reducerea semnificativă a cantităţii de spermă şi a numărului de spermatozoizi.

Pe baza statisticilor actuale, se consideră că un bărbat este infertil dacă nivelul spermatozoizilor săi scade sub cifra de 15 milioane pe mililitru. Echipa de oameni de ştiinţă trebuie să se asigure că metoda cu ultrasunete produce un efect reversibil, deoarece se urmăreşte ideea de contracepţie masculină, nu de sterilitate totală. La fel, oamenii de ştiinţă vor să se asigure că nu vor exista efecte secundare negative.

Sursa: BBC News