Home » D:News » O planetă asemănătoare Terrei are trei sori

O planetă asemănătoare Terrei are trei sori

O planetă asemănătoare Terrei are trei sori
Publicat: 03.02.2012
Conform ultimelor evaluări ale astronomilor NASA, o planetă dintr-un sistem solar cu trei sori, situată la 22 ani lumină de noi, prezintă condiţiile cele mai propice vieţii, dintre toate planetele relativ asemănătoare cu Terra descoperite până în prezent.

Planeta are un sol preponderent pietros, este de 4,5 ori mai mare decât Terra, a fost denumită oficial GJ 667Cc, şi orbitează în mijlocul aşa numitei „Zone Goldilocks”, termen de specialitate care descrie medii din Cosmos unde apa poate rămâne în mod natural în stare lichidă, fără a fierbe sau îngheţa. Dintre toate planetele cu condiţii asemănătoare Terrei, aceasta este cea mai apropiată de noi.

Planeta GJ 667Cc orbitează în jurul unei stele din categoria piticelor roşii, având o perioadă de revoluţie de 28 zile, şi pare să absoarbă le fel de multă energie şi lumină de la sorii săi precum Terra.

Planeta a fost descoperită în anul 2009, dar o reevaluare recentă, realizată de o echipă de astronomi condusă de dr. Anglada Escude, sugerează că ar avea condiţii propice vieţii şi asemănătoare celor de pe Terra.

Conform astronomilor, în doar 2-3 ani de acum încolo, vor reuşi să analizeze mai aprofundat caracteristicile spectrale ale atmosferei acesteia.

Astrobiologii americani susţin că piticele roşii oferă energie suficientă pentru ca planetele din jurul lor să poată susţine diverse forme de viaţă. Totuşi, încă nu se ştie dacă noul super-Pământ, cum fost poreclit de astronomii entuziaşti, nu are cumva una şi aceeaşi faţă mereu îndreptată spre stea, caz în care şansele de a fi potrivită pentru viaţă sunt mult mai mici. Într-un asemenea caz, dintre cele două emisfere, una ar fi permanent îngheţată, iar alta ar avea temperaturi foarte ridicate.

Sursa: Christian Science Monitor

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase