Home » D:News » Un institut finlandez va testa pe subiecti umani un vaccin impotriva gripei aviare

Un institut finlandez va testa pe subiecti umani un vaccin impotriva gripei aviare

Un institut finlandez va testa pe subiecti umani un vaccin impotriva gripei aviare
Publicat: 04.09.2007
Universitatea din Tampere, Finlanda, cauta 200 de voluntari pentru a testa un vaccin uman impotriva virusului H5N1 creat de compania olandeza Solvay Pharmaceuticals, informeaza yle.fi.

Vaccinul care va fi testat este un "prototip" pe care Institutul pentru Sanatate Publica din Finlanda s-a angajat sa-l cumpere pentru toata populatia, in eventualitatea unei pandemii. Potrivit profesorului Timo Vesikari de la Universitatea din Tampere, voluntarii umani sunt necesari pentru dezvoltarea celei mai eficace versiuni a vaccinului impotriva gripei aviare. Peste 300 de persoane s-au infectat pana in prezent cu virusul H5N1, care este transmis de pasari. Aproximativ 200 dintre bolnavi au decedat.

Specialistii nu au reusit pana in prezent sa scoata pe piata un vaccin eficace, dar examineaza mai multe variante ale unui prototip care a fost deja dezvoltat.
Finlanda este considerata o buna piata de testare, pentru ca cercetatorii reusesc cu usurinta sa gaseasca voluntari.

Subiectilor li se vor administra doua doze de vaccin, li se vor preleva mostre de sange si vor fi monitorizati. Vaccinul nu este periculos si nu contine virusuri ale gripei aviare.
Alte teste pe acelasi vaccin vor fi efectuate in Germania, iar un alt vaccin, dezvoltat de compania Novartis Pharmaceuticals, este, de asemenea, testat in prezent de aceeasi Universitate din Tampere. (MEDIAFAX)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase