Home » D:News » Copiii unici sunt mai inalti decat cei care au frati si surori

Copiii unici sunt mai inalti decat cei care au frati si surori

Publicat: 12.09.2007
Copiii unici sunt mai inalti decat cei care au frati si surori
Copiii unici la parinti au tendinta de a fi mai inalti decat cei care au frati si/ sau surori, potrivit rezultatelor unui studiu amplu realizat de o echipa de cercetatori britanici, preluat de BBC.

Studiul a fost realizat de echipa de cercetatori de la Colegiul Universitar din Londra.
Specialistii au utilizat pentru acest studiu date colectate de Universitatea din Briston in cadrul proiectului Avon Longitudinal Study of Parents and Children, care a debutat in anii ’90.

Cercetatorii au monitorizat timp de 12 ani ritmul de crestere al copiilor nascuti la inceputul studiului si au descoperit ca dezvoltarea in inaltime este intarziata in proportie semnificativa de prezenta competitiva a unor frati/ surori.
Potrivit profesorului David Lawson, de la Departamentul de Antropologie din cadrul Colegiului Universitar din Londra, cresterea este determinata de resursele financiare, dragostea si timpul oferite copiilor de parinti.
"Fratii pot constitui o amenintare in ceea ce priveste dezvoltarea, pentru ca resursele investite de parinti in copii sunt impartite", a declarat Lawson.

Cercetatorii de la Universitatea din Southampton au declarat ca un fenomen similar se intalneste in natura, la pasari, unde puii frati se lupta in mod obisnuit intre ei pentru hrana. La unele specii se ajunge chiar si la uciderea fratilor, asa cum se intampla la o specie de vultur negru.

Cercetatorii au mai descoperit si ca primul nascut al cuplului este, in general, mai inalt decat fratii mai mici.
"Copiii mai mari au, in general, parte de mai multe lucruri decat fratii mai mici si, in majoritatea cazurilor, fratii reprezinta o amenintare mai mare pentru dezvoltare decat surorile", a spus Lawson. (MEDIAFAX)

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase