Home » D:News » Fumatul provoaca acnee

Fumatul provoaca acnee

Fumatul provoaca acnee
Publicat: 18.09.2007
Fumatul poate provoca acnee, mai ales in cazul femeilor, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de o echipa de cercetatori italieni si publicat in British Journal of Dermatology, informeaza bbc.co.uk.

Cercetatorii de la Institutul de dermatologie San Gallicano din Roma au identificat o noua boala, "acneea fumatorului", numita oficial acnee non-inflamatorie, manifestata prin blocarea porilor si patarea tenului.

Femeile sunt in mod particular afectate de aceasta boala, potrivit cercetatorilor italieni. La studiu au participat 1.000 de femei, cu varsta cuprinsa intre 25 si 50 de ani. 42% dintre femeile fumatoare sufereau de acnee, fata de doar 10% dintre femeile nefumatoare.
In plus, femeile fumatoare care au suferit in adolescenta de acnee juvenila prezinta de patru ori mai multe riscuri de a dezvolta aceasta boala dermatologica fata de femeile nefumatoare.

Coordonatorul studiului, Bruno Capitanio, a declarat: "Recunoasterea acestei forme de acnee este fundamentala pentru furnizarea informatiilor corecte despre efectele fumatului asupra pielii, informatii care ar putea contribui la programele de combatere a acestui viciu".

Dermatologii au asociat deja fumatul cu imbatranirea prematura a pielii, aparitia ridurilor si ingrosarea tenului. (MEDIAFAX)

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase