Home » D:News » Un wc pentru astronauti de 19 milioane de dolari

Un wc pentru astronauti de 19 milioane de dolari

Un wc pentru astronauti de 19 milioane de dolari
Publicat: 10.07.2007
Astronomica cifra, echivalentul a aproape 14 milioane de euro a fost investita de agentia RSC Energia intr-un nou wc de productie ruseasca, care va fi instalat pe statia spatiala internationala ISS.

 “ Cu acesti bani se putea usor construi intreg sistemul de canalizare al unui oras”, a glumit Lynnette Madison, purtatoarea de cuvant de la Nasa, precizand insa ca dupa o evaluare atenta, factorii de decizie din cadrul agentiei spatiale americane au ajuns la concluzia ca e mai simplu si mai economicos sa cumpere o toaleta de 19 milioane die dolari de la agentia spatiala ruseasca decat sa realizeze unul.

Noul closet va fi asemanator unuia “terestru” si va functiona gratie unei pompe care va aspira totul intr-un container. In nisa in care va fi instalat va fi garantat si suficient spatiu pentru a le permite astronautilor sa inchida usa si sa se bucure de intimitate, indispensabila in situatia in care, incepand din 2009, numarul de membri ai echipajului va creste de la trei in clipa de fata la sase.

Unul dintre cele mai mari beneficii ale costisitoarei toalete va fi acela de a permite, prin intermediul unui mecanism specific de depurare, transformarea urinei din wc in apa potabila.  
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase