Home » D:News » Ruinele unei piramide aztece, descoperite in Mexico City

Ruinele unei piramide aztece, descoperite in Mexico City

Ruinele unei piramide aztece, descoperite in Mexico City
Publicat: 02.08.2007
Arheologii mexicani au descoperit ruinele unei piramide aztece daramate din razbunare de cuceritorii spanioli si situata in unul dintre cele mai rau famate districte ale Mexico City, transmite Reuters.

Muncitorii din constructii au dezgropat peretii piramidei in regiunea Iztapalapa in iunie, arheologii guvernamentali declarand ca sunt convinsi ca acestia fac parte din principala piramida azteca din oras, distrusa de conchistadorul spaniol Hernando Cortes in secolul al XVI-lea.

Iztapalapa, actualmente cunoscuta pentru traficul de droguri si crime, s-a dezvoltat intr-un district sarac si obscur in jurul ruinelor.

"Cunosteam locatia la modul general, insa nu o puteam explora pentru ca este vorba de o regiune urbana", a declarat arheologul Jesus Sanchez, care coordoneaza lucrarile derulate la situl arheologic.

Armata conducatorului Iztapalapa, Cuitlahuac, a fost aproape anihilata de Cortes si trupele spaniole in 1520. Dupa victorie, Cortes a distrus orasul.

Sanchez spera ca a descoperit piramida principala a orasului, urmand ca, impreuna cu echipa sa, sa faca cercetari timp de un an pentru a decide daca vor incepe sapaturile in locatia respectiva.

Mexico City este construit pe ruine pre-hispanice si, in octombrie, arheologii au descoperit, in regiunea centrala a orasului, un altar aztec din secolul al XV-lea si un idol din piatra cu greutatea de 12 tone.

Aztecii, popor razboinic si religios cunoscut mai ales pentru constructiile monumentale ridicate de-a lungul timpului, au condus un imperiu care se intindea de la Golful Mexic la Oceanul Pacific si care includea cea mai mare parte a Mexicului actual. (MEDIAFAX)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase