Home » D:News » Cea mai veche amprenta de picior uman din istorie

Cea mai veche amprenta de picior uman din istorie

08.21.2007
Cea mai veche amprenta de picior uman din istorie
Arheologii egipteni au descoperit cea mai veche amprenta de picior uman din istorie in desertul din vestul tarii, a anuntat Consiliul Suprem pentru Antichitati al Egiptului, transmite Reuters.

"Credem ca are o vechime de aproximativ doua milioane de ani", a indicat presedintelui Consiliului, Zahi Hawass. "Ar putea fi cea mai importanta descoperire facuta in Egipt", a adaugat acesta.

Arheologii au descoperit amprenta – imprimata in noroi care apoi s-a solidificat si s-a transformat in roca – in timp ce explorau situl preistoric Siwa, o oaza din desert.
Cercetatorii urmeaza sa testeze cu carbon 14 plantele descoperite in roca pentru a determina varsta exacta a amprentei, a indicat Hawass.

Khaled Saad, directorul departamentului de preistorie din cadrul Consiliului, spune ca, in functie de varsta rocii in care a fost descoperita, amprenta ar putea fi chiar mai veche decat renumita fosila Lucy, un schelet de om-maimuta in varsta de trei milioane de ani, descoperit in Etiopia, in 1974. (MEDIAFAX)