Home » D:News » Ruşii vor să ne ferească de asteroizi

Ruşii vor să ne ferească de asteroizi

Ruşii vor să ne ferească de asteroizi
Publicat: 28.02.2012
Rachete ruseşti echipate cu arme nucleare ar putea fi utilizate pentru a apăra Pământul de eventuale coliziuni cu asteroizi, susţin oficialităţile ruse.

Racheta Soyuz-2 şi, mai ales, viitorul ei înlocuitor, Rus-M, ar avea capacitatea de a distruge sau deturna asteroizi cu un diametru de 700 de metri, susţine Vladimir Degtyar, director în cadrul Makeyev State Rocket Centre (MSRC), o companie producătoare de rachete.

Proiectul vizează distrugerea asteroizilor de mici dimensiuni prin explozii declanşate de pe o suprafaţă unui planetoid, în timp ce corpurile cereşti de dimensiuni mari vor fi eliminate cu ajutorul unor arme nucleare.

Oamenii de ştiinţă din Rusia au analizat posibilele tehnologii şi au ajuns la concluzis că proiectul este realizabil. În ciuda acestor aprobări, este nevoie de o finanţare guvernamentală care să permită crearea armelor.

Specialiştii MSRC au dezvoltat planuri pentru crearea unei rachete de recunoaştere. Aceasta ar putea să zboare către un potenţial asteroid care ar ameninţa Pământul şi să-i determine masa şi compoziţia, pentru a se stabili dacă este nevoie de lansarea armelor nucleare.

Sursa: iol scitech

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase