Prima pagină D:News

Camera care vede după colţ, transformând pereţii în oglinzi (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 03.22.2012 | ● Vizualizări: 403
Camera care vede după colţ, transformând pereţii în oglinzi (VIDEO)     camera, obiect ascuns, tehnologie + zoom
Galerie foto (1)

O nouă tehnologie dezvoltată de oamenii de ştiinţă de la MIT permite unei camere de luat vederi să „zărească” persoane şi obiecte care nu se află în câmpul vizual al utilizatorului.

Camera ar putea fi utilizată atât pentru a descoperi atât persoane care încearcă să se ascundă, cât şi pentru a inspecta piese greu de observat din interiorul unor utilaje.

Dispozitivul are capacitatea de a construi imagini pe baza undelor de lumină care sunt reflectate în toate direcţiile de pe suprafeţele de care se lovesc. Mai exact, dispozitivul eliberează un puls ultrarapid de laser îndreptat spre un perete care reflectă pulsul în direcţia obiectului. Unele dintre pulsuri ajung la obiectul ascuns, de unde se reflectă înapoi spre perete. De data aceasta, particulele se vor reflecta din perete înapoi în dispozitivul care le-a lansat.

Ulterior, imaginea obiectului ascuns este redată 3D prin înregistrarea momentului în care se întorc particulele de lumină şi utilizând o cameră care realizează un instantaneu la fiecare două trilionimi de secundă.

Sursa: The Guardian