Home » D:News » O nouă descoperire deschide calea unui tratament împotriva calviţiei

O nouă descoperire deschide calea unui tratament împotriva calviţiei

O nouă descoperire deschide calea unui tratament împotriva calviţiei
Publicat: 23.03.2012
Oamenii de ştiinţă au descoperit cauza biologică care determină calviţia masculină. Descoperirea ar putea conduce la elaborarea unui tratament care ar putea preveni căderea părului.

În urma unor studii de laborator, efectuate atât pe oameni, cât şi pe şoareci, specialiştii au descoperit o enzimă care determină căderea părului. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit că enzima, numită prostaglandina D2, inhibă creşterea părului. Nivelul acesteia creşte înaintea procesului de pierdere a părului şi le poate permite specialiştilor să anticipeze apariţia calviţiei.

În urma studiului s-a constat că prostaglandina D2 prezintă o concentraţie mare în celulele foliculilor de păr în zonele unde scalpul este afectat de calviţie, dar nu şi în zonele acoperite de păr.

Diferite prostaglandine sunt cunoscute pentru reglarea şi stimularea creşterii părului. Una dintre acestea a şi fost aprobată de FDA pentru a stimula creşterea părului şi a genelor la oameni.

Rezultatele studiului dau speranţe bărbaţilor care prezintă semne timpuri ale calviţiei. Specialiştii speră ca în viitorul apropiat să poată realiza un tratament sub forma unei creme care să împiedice apariţia calviţiei şi chiar să stimuleze creşterea părului.

Sursa: The Hindu

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase