Home » D:News » Vom strânge energia Soarelui într-un „pahar” uriaş?

Vom strânge energia Soarelui într-un „pahar” uriaş?

Publicat: 15.04.2012
Vom strânge energia Soarelui într-un „pahar” uriaş?
NASA a alocat fonduri pentru cercetări în domeniul energiei solare, iar un inginer a imaginat deja un model de centrală ce arată ca o cupă de dimensiuni colosale, suspendată la mare înălţime deasupra Pământului.

John Mankins, un specialist care a lucrat la NASA, iar acum conduce compania Artemis Innovation Management Solutions, a imaginat modelul de centrală solară (numit SPS-ALPHA – Solar Power Satellite via Arbitrarily Large PHased Array) ca pe un ansamblu de panouri subţiri, care s-ar putea roti pentru a capta cât mai multă lumină solară.

Interiorul sistemului ar fi, de asemenea, căptuşit cu panouri fotovoltaice care ar transforma lumina solară în microunde, ce ar fi transmise spre Pământ pe la capătul inferior al „paharului”.

John Mankins afirmă că, dacă acest proiect va fi unul de succes, el va deschide calea spre construirea unor vaste platforme alcătuite din zeci de mii de elemente, care vor colecta cantităţi enorme de energie solară cu care vor alimenta Terra şi misiunile spaţiale.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase