Home » D:News » Cea mai simplă metodă de a-ţi îmbunătăţi nota la examen

Cea mai simplă metodă de a-ţi îmbunătăţi nota la examen

Cea mai simplă metodă de a-ţi îmbunătăţi nota la examen
Publicat: 19.04.2012
Studenţii care îşi aduc apă cu ei în sala de examen au şanse de a lua note mai bune, atestă un nou studiu din Anglia.

Studiul realizat la universităţile East London şi Westminster a scos la iveală că studenţii aflaţi în anii terminali sunt mult mai dispuşi să îşi ia apă cu ei în sala de examen. Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de 447 de studenţi la psihologie. Dintre aceştia, doar 25% au intrat în sala de examen cu câte o sticlă cu apă.

După ce au luat în considerare capacităţile academice ale studenţilor, prin analizarea performanţelor atinse la cursuri, cercetătorii au descoperit că studenţii care au băut apă la examen se puteau aştepta să îşi îmbunătăţească notele cu până la 10%. După examen, s-a constat că notele celor care au băut apă în timpul examenului au înregistrat o creştere cu 4,8 procente.

Doctorul Chris Pawson, de la Universitatea din East London, spune că apa ar putea avea un efect fiziologic asupra funcţiilor cognitive, ajutând la îmbunătăţirea performanţelor. Mai mult, specialistul este de părere că apa ar putea atenua anxietatea, cunoscută drept un factor care influenţează negativ performanţele intelectuale. „Deşi este nevoie de cercetări în continuare, trebuie reţinut faptul că studenţii ar trebui să încerce să rămână hidrataţi în timpul examenelor”, a încheiat acesta.

Sursa: BBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase