Prima pagină D:News

În Chile va fi amplasată cea mai mare cameră digitală din lume

Redactia Descopera.ro | 04.26.2012 | ● Vizualizări: 75
Cea mai mare cameră digitală din lume va fi construită în Chile     camera digitala, aparat de fotografiat, telescop + zoom
Galerie foto (1)

Cel mai mare aparat de fotografiat, menit să realizeze cel mai profund studiu al cerului pe timp de noapte, este cu un pas mai aproape de a deveni realitate.

Aparatul, numit Large Synoptic Survey Telescope şi care va fotografia cea mai mare suprafaţă a cerului, în timp record şi cu o claritate de neegalat, a primit aprobarea de a trece în faza următoare de dezvoltare.

Camera LSST va fi construită de SLAC National Accelerator Laboratory, din SUA; va avea dimensiuni de cca. 1,5 m pe 3 m şi va asigura fotografierea unor imagini de aproximativ 3,2 miliarde de pixeli.

"Cu 189 de senzori şi peste 3 tone de componente care trebuie asamblate într-un spaţiu extrem de restrâns, este uşor de concluzionat că instrumentul este unul foarte complex," a declarat project manager-ul Nadine Kurita.

Acum, că proiectul a trecut cu bine de primul prag, el va intra în faza proiectării, iar dacă toate continuă conform planului, construcţia telescopului va începe în 2014.

Sursa: UPI

Sursa foto: SLAC National Accelerator Laboratory