Home » D:News » Oraşul japonez celebru pentru masacrul delfinilor va inaugura un parc marin

Oraşul japonez celebru pentru masacrul delfinilor va inaugura un parc marin

Oraşul japonez celebru pentru masacrul delfinilor va inaugura un parc marin
Publicat: 01.05.2012
Taiji, oraşul japonez renumit pentru vânătoarea de delfini, ce a devenit celebru în întreaga lume în urma documentarului „The Cove”, intenţionează să inaugureze un parc marin unde vizitatorii vor putea înota alături de aceste animale renumite pentru inteligenţa lor.

Oficialii oraşului doresc să transforme o parte din golf într-un loc unde turiştii pot înota sau folosi caiace alături de delfini şi balene, relatează agenţia de presă japoneză Jiji Press.

Golful este scena unui masacru anual, unde pescarii din Taiji adună sute de delfini, aleg câţiva pentru a fi vânduţi către grădini zoologice şi parcuri maritime, ucigându-i pe ceilalţi pentru carne, înroşind cu sângele acestora marea.

În 2009, documentarul „The Cove”, în care era înfăţişat măcelul anual, a fost decernat cu premiul Oscar, atrăgând atenţia lumii întregi asupra oraşului japonez. Activiştii continuă să viziteze oraşul pentru a protesta împotriva acestei practici.

Parcul maritim urmează să fie înfiinţat în următorii 5 ani pe o  suprafaţă de 28 de hectare. Acesta va fi deschis în zona golfului Moriura, urmând să fie amplastă o plasă la intrarea în golf pentru a bloca delfinii şi balenele în acest loc. „Vrem să transmitem un mesaj, acela că oraşul trăieşte alături de balene şi delfini”, a declarat primarului oraşului Taiji, Kuzataka Sangen.

Pescarii oraşului au prins 928 de delfini în 2011, conform datelor raportate de autorităţile locale. Un oficial din cadrul primăriei locale, ce a refuzat să se identifice, a declarat pentru AFP că „în niciun caz oraşul nu va înceta vânătoarea anuală”, adăugând că locuitorii din Taiji nu văd nicio contradicţie între înfiinţarea parcului marin şi consumul de carne de delfin.

Sursa: AFP

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase