Home » D:News » Femeile care ating maturitatea sexuală de timpuriu trăiesc mai puţin

Femeile care ating maturitatea sexuală de timpuriu trăiesc mai puţin

Femeile care ating maturitatea sexuală de timpuriu trăiesc mai puţin
Publicat: 09.05.2012
La femei, vârsta maturizării reproductive este corelată cu speranţa de viaţă, susţine un nou studiu.

Cercetătorii de la Laboratorul Jackson din Statele Unite au descoperit că femeile care ating pragul maturităţii mai târziu trăiesc mai mult decât restul. Cercetarea actuală este susţinută de un studiu anterior realizat pe şoareci, în care indivizii ce deţineau un nivel scăzut al hormonului IGF1 la vârsta de şase luni au trăit mai mult decât restul şoarecilor.

Acum, doctorul Rong Yuan, coordonatorul studiului, a declarat că şi femeile care au un nivel scăzut de IGF1 ating maturitatea sexuală mai târziu. „Acest lucru reprezintă un compromis genetic mediat de hormonul IGF1 şi în care maturizarea este întârziată pentru a prelungi viaţa”, a declarat dr. Yuan.

În urma cercetării, s-a concluzionat că hormonul în cauză ar putea avea aceleaşi efecte şi în cazul femeilor.

Şoarecii proveniţi din populaţii sălbatice poartă variante specifice ale unei gene care întârzie procesul de maturizare sexuală. Gena respectivă a fost identificată şi poară denumirea de Nrip1. Ea este implicată în reglarea procesului de maturizare şi are capacitatea de a asigura longevitatea prin controlul nivelului de IGF1.

Dr. Yuan a semnalat faptul că, de curând, oamenii de ştiinţă din Marea Britanie au arătat că nivelul ridicat al hormonului IGF1, dar şi al altor hormoni, este asociat cu debutul timpuriu al menstruaţiei.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase