Home » D:News » Nava spaţială Enterprise – realizabilă în 20 de ani (VIDEO)

Nava spaţială Enterprise – realizabilă în 20 de ani (VIDEO)

Publicat: 15.05.2012
În universul ficţional al serialului „Star Trek”, prima navă spaţială Enterprise a fost construită în 2245. Astăzi, însă, un inginer specialist în sisteme electrice susţine că prima navă de acest fel va putea fi construită în lumea reală în mai puţin de 20 de ani.

Nava ar avea capacitatea de a ajunge pe Marte în 90 de zile şi pe Lună în doar trei. Ea va putea fi utilizată pentru a călători de la o planetă la alta, având posibilitatea de a plasa sonde sau utilaje în drumul său.

Proiectul este prezentat în totalitate pe site-ul Build The Enterprise, unde se găsesc toate detaliile, de la conceptului de design, până la programul de finanţare. Nava va fi construită în totalitate în spaţiu, având gravitaţie artificială.

Dimensiunea şi aspectul său vor fi asemănătoare cu cele ale USS Enterprise din Star Trek. Foarte puţine aspecte legate de design vor fi modificate şi asta doar pentru a permite performanţe mai bune. Enterprise va avea trei roluri: ea va servi ca navă, ca staţie spaţială şi ca port spaţial. În total, la bordul navei se vor putea afla o mie de oameni, o parte fiind membrii echipajului şi o parte vizitatori.

Nava nu va călători cu viteze mai mari decât cea a luminii. Ea va avea un motor cu propulsie ionică realizată de un reactor nuclear de 1,5 GW. Alte trei reactoare nucleare vor genera toată electricitatea de care este nevoie la bordul navei. Partea din faţă a navei va avea un diametru de 536 de metri, iar întreaga construcţie ar fi mai mare decât cea mai înaltă clădire ridicată până în prezent.

Pentru început, nava va fi utilizată ca staţie şi port spaţial, urmând ca mai apoi să fie utilizată pentru misiuni pe alte planete. Proiectul presupune construirea a trei nave pe secol, câte una la 33 de ani, urmând ca fiecare navă nouă să fie mai performantă decât cea precedentă.

Ideea îi aparţine lui BTE Dan, un personaj care afirmă că este inginer în sisteme electrice, dar despre care nu se cunosc detalii, având în vedere că nu răspunde la mailurile jurnaliştilor.

Sursa: msnbc

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase