Home » D:News » O misterioasă navă spaţială americană se pregăteşte de aterizare, sosind dintr-o misiune necunoscută

O misterioasă navă spaţială americană se pregăteşte de aterizare, sosind dintr-o misiune necunoscută

Publicat: 06.06.2012
O misterioasă navă spaţială americană se pregăteşte de aterizare, sosind dintr-o misiune necunoscută
Nava spaţială „strict secretă”, fără pilot, aparţinând US Air Force, va ateriza în luna iunie, la un an după ce şi-a început misiunea pe orbită.

Boeing X37-B a survolat Pământul cu o viteză de 26.000 km/h şi trebuia să aterizeze în la baza Vandenberg din California încă din luna martie. Din motive necunoscute, misiunea a fost prelugintă până în vara aceasta. La lansare, modulul spaţial a fost însoţit de personal îmbrăcat în costume speciale de protecţie, ceea ce a dus la speculaţii privind prezenţa la bord a unor componente radioactive.

„Echipa Vandenberg este gata să execute o aterizare sigură în orice moment”, a declarat colonelul Nina Armagno, din cadrul US Air Force.

Boeing X37-B este la a doua misiune în spaţiu, este propulsată cu ajutorul energiei solare şi este folosită pentru a testa noi tehnologii. În ciuda acestor declaraţii oferite de oficialii americani, adevăratul scop al misiunii navei spaţiale rămâne învăluit în mister.

Datorită informaţiilor mult prea sărace oferite de americani, au apărut o serie de speculaţii conform cărora misiunea lui Boeing X37-B este una de apărare sau de spionaj. Există zvonuri care spun că modulul spaţial a fost trimis pentru a spiona noua staţie spţială chineză Tiangong-1.

„SUA dispune de numeroase tehnologii prin care ar fi putut spiona staţia Tiangong şi fără ajutorul lui Boeing X37-B „, a declarat Brian Weeden, membru în cadrul Secure World Foundation.

În luna mai a anului trecut, mai mulţi astonomi amatori au reuşit să detecteze traseul obital al primei misiuni a lui X37-B. Nava americană a survolat Coreea de Nord, Irakul, Iranul, Pakistanul şi Afganistanul, întărind bănuiala că Boeing X37-B a fost folosit pentru spionaj.

Alţi analişti ai industriei sunt de părere că US Air Force se foloseşte de eficienţa consumului de combustibil pentru a demonstra capacităţile vehiculului şi pentru a-l proteja de tăierile de buget. Cu toate acestea, în urma restricţiilor financiare impuse de administraţia Obama, biroul care a dezvoltat Boeing X37-B va fi închis.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase