Home » D:News » Cercetătorii au descoperit noi avantaje ale consumului de bere

Cercetătorii au descoperit noi avantaje ale consumului de bere

Publicat: 10.06.2012
Cercetătorii au descoperit noi avantaje ale consumului de bere
Dacă plănuiţi să beţi o halbă de bere azi, atunci vă va bucura o veste bună comunicată de cercetătorii de la Şcoala Politehnică Federală din Lausanne, Elveţia.

Berea conţine o vitamină care luptă împotriva obezităţii şi îmbunătăţeşte masa musculară, spun oamenii de ştiinţă. O molecula numită ribozid-nicotinamida (NR), care se găseşte în lapte şi despre care se crede că ar exista şi în bere şi alte alimente, este responsabilă de aceste beneficii. Ribozid-nicotinamida nu are efecte secundare şi,în plus, se pare că are capacitatea de a prelungi viaţa.

Inconvenientul este că molecula are dimensiuni extrem de mici, fiind greu de identificat, iar sintetizarea ei ar fi foarte costisitoare.

Efectuând un studiu de 10 săptămâni pe şoareci, specialiştii au descoperit că subiecţii supuşi unei diete bogate în calorii, dar care consumau şi NR, s-au îngrăşat cu 60% mai puţin decât cei care nu au primit NR. Mai mult, s-a constat că niciunul dintre şoarecii trataţi cu NR nu u devenit diabetic, spre deosebire de restul subiecţilor.

Analizând fibrele musculare ale şoarecilor trataţi cu NR, se specialiştii au confirmat că aceştia erau în formă bună, spre deosebire de restul rozătoarelor testate.

„Se pare că celulele extrag doar ceea ce au nevoie din substanţă, restul fiind depozitat fără a dăuna organismului”, a declarat coordonatorul studiului, Carles Canto.

Cercetătorii cred că este posibil ca nivelul crescut al moleculelor NR să reflecte o îmbunătăţire a funcţiei mitocondriale, responsabilă de furnizarea energiei. Se crede că mitocondriile joacă un rol important în procesul de îmbătrânire, motiv pentru care oamenii de ştiinţă speră ca molecula-minune să lupte împotriva acestui proces.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase