Home » D:News » Descoperire surprinzătoare: ciocolata are un efect neaşteptat asupra eficacităţii medicamentelor

Descoperire surprinzătoare: ciocolata are un efect neaşteptat asupra eficacităţii medicamentelor

Descoperire surprinzătoare: ciocolata are un efect neaşteptat asupra eficacităţii medicamentelor
Publicat: 19.06.2012
Lycotec, o companie specializată în biotehnologie fondată de cercetători de la Universitatea Cambridge, a conceput o metodă inedită prin care medicamentele devin mai eficiente: combinarea acestora cu ciocolată!

Cercetătorii de la Universitatea Cambridge care au fondat compania Lycotec au observat de-a lungul timpului că numeroşi pacienţi cărora le-au fost prescrise medicamente pe o durată îndelungată nu respectau recomandarea medicilor, renunţând în timp la tratament. Pentru a elimina gustul neplăcut al medicamentelor, stimulând astfel respectarea tratamentului, specialiştii au combinat doctoriile cu ciocolată.

Ivan Petyaev, un doctor de origine rusă şi totodată inventatorul care a fondat Lycotec, a descoperit un efect surprinzător atunci când a amestecat ciocolata cu medicamentele: flavonolii şi resveratrolul din ciocolată amplificau efectul benefic al medicamentelor.

Specialistul a descoperit că ciocolata creează anumite grupuri de cristale care protejează şi transportă medicamentele, răspândirea acestora în corp fiind mai uşoară şi absorbţia lor în ficat fiind amplificată. „Ciocolata a devenit starul acestui proces terapeutic”, a explicat Petyaev.

Compania fondată de profesorul Petyaev este acum în discuţii cu mai multe companii farmaceutice. De asemenea, dr. Petyaev a declarat că a fost contactat de numeroşi producători de ciocolată care s-au arătat interesaţi de a colabora.

Primul experiment efectuat de dr. Petyaev a fost în colaborare cu armata SUA, medicamentele cu ciocolată fiind folosite pentru a convinge soldaţii să respecte tratamentele ce le-au fost prescrise după ce aceştia au suferit atacuri cerebrale.

Potenţialul tehnologiei descoperite de Petyaev este considerat foarte important de companiile farmaceutice, care doresc să îmbunătăţească eficacitatea medicamentelor existente.

Sursa: Financial Times

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase