Home » D:News » Femeile însărcinate pot consuma alcool?

Femeile însărcinate pot consuma alcool?

Publicat: 21.06.2012
Femeile însărcinate pot consuma alcool?
Consumul moderat de alcool în timpul sarcinii nu afectează dezvoltarea copilului, relevă o nouă cercetare.

Specialiştii susţin că viitoarele mame pot consuma un pahar de alcool pe zi, căci acest obicei nu va afecta nici nivelul de inteligenţă al copilului şi nici alte funcţii cerebrale. Totuşi, specialiştii avertizează că excesul de alcool, adică mai mult de 9 pahare de băuturi alcoolice pe săptămână, poate duce la apariţia unor probleme de atenţie în cazul copiilor, putând afecta procesul de învăţare. Din acest motiv, experţii danezi care au întreprins cercetarea susţin că rezultatele nu ar trebui să le determine pe femeile însărcinate să consume alcool în exces, deoarece există dovezi solide care demonstrează că un astfel de comportament afectează dezvoltarea copiilor. Consumul excesiv de alcool le poate provoca celor mici atât probleme fizice, cât şi mentale sau de comportament.

Cu toate acestea, autorii studiului spun că rezultatele vin să le liniştească pe acele femei care, neştiind că sunt însărcinate, au consumat alcool în mod regulat.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.628 de femei. Specialiştii au colectat date despre modul în care acestea consumau alcool şi astfel s-a constat că un consum ocazional nu are efecte semnificative asupra neurodezvoltării la copii. Rezultatele testelor de inteligenţă la care au fost supuşi copiii ale căror mame au consumat ocazional alcool în timpul sarcinii nu au fost diferite de cele ale copiilor născuţi de mame ce s-au abţinut de la alcool în tot timpul celor 9 luni.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase