Home » D:News » Japonezii au creat robotul care câştigă toate partidele de „piatră-foarfecă-hârtie” (VIDEO)

Japonezii au creat robotul care câştigă toate partidele de „piatră-foarfecă-hârtie” (VIDEO)

Japonezii au creat robotul care câştigă toate partidele de „piatră-foarfecă-hârtie” (VIDEO)
Publicat: 28.06.2012
Cercetătorii din cadrul laboratorului Ishikawa Oku de la Universitatea din Tokyo au conceput un robot specializat în Janken (aşa cum este numit jocul piatră-foarfecă-hârtie în limba japoneză) care nu pierde niciodată atunci când are ca adversar în acest joc un om.

Care este secretul robotului? Acesta „trişează”, înregistrând mişcările partenerului de joc cu ajutorul unei camere de înaltă-viteză şi prezicând pe baza imaginilor alegerea pe care acesta urmează să o facă.

„Recunoaşterea mâinii umane poate fi făcută într-o milisecundă cu ajutorul vederii high-speed, fiind identificate poziţia şi forma mâinii. Mişcarea mâinii robotice este apoi formată în funcţie de poziţia mâinii umane”, au explicat cercetătorii.

Oamenii de ştiinţă spun că această tehnologie ar putea fi folosită în diferite domenii, facilitând colaborarea între oameni şi roboţi fără a mai exista piedica reacţiilor întârziate.

Cercetătorii au prevăzut şi varianta în care un om încearcă să păcălească robotul, schimbându-şi alegerea pe parcurs, însă sistemul cu care este dotat robotul este mult mai rapid decât omul, astfel că acesta reacţionează şi câştigă fiecare partidă, fără greş.

Iată robotul în funcţiune:

Sursa: GMA News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase