Prima pagină D:News

Premieră medicală: naşterea unui copil a fost surprinsă într-o înregistrare RMN (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 06.29.2012 | ● Vizualizări: 403
Premieră medicală: naşterea unui copil a fost surprinsă într-o înregistrare RMN (VIDEO)     filmare, nastere, scanner cu rezonanţă magnetică, RMN + zoom
Galerie foto (1)

Oamenii de ştiinţă au folosit un scanner cu rezonanţă magnetică pentru a realiza primul video RMN ce arată venirea pe lume a unui copil. Imaginile au fost realizate la un spital din Berlin în noiembrie 2011, dar au fost făcute publice abia recent.

O mamă în vârstă de 24 de ani s-a oferit voluntar pentru acest studiu şi a fost aşezată într-un aparat cu rezonanţă magnetică, spre sfârşitul travaliului. Scanner-ul a fost oprit imediat ce sacul amniotic din jurul fătului s-a rupt, pentru ca zgomotul să nu îl deranjeze pe micuţ.

Evenimentul a fost realizat pentru a observa anumite fenomene care au loc în uterul mamei în timpul naşterii. Acum, oamenii de ştiinţă speră ca aceste imagini să îi ajute la clarificarea relaţiei dintre mişcarea copilului şi poziţia lui în timpul venirii pe lume.

De asemenea, filmarea ar putea explica motivul pentru care 15% din femei trebuie să fie supuse operaţiei de cezariană, atunci când copiii nu înaintează prin canalul de naştere.

Sursa: The Independent