Home » D:News » Eşti supraponderal? Cercetătorii au o nouă veste proastă pentru tine

Eşti supraponderal? Cercetătorii au o nouă veste proastă pentru tine

Eşti supraponderal? Cercetătorii au o nouă veste proastă pentru tine
Publicat: 22.08.2012
Încă o veste proastă pentru persoanele supraponderale: un nou studiu a descoperit existenţa unei legături între obezitate şi declinul capacităţilor mentale. Experţii nu ştiu care este motivul, însă aceştia suspectează că nivelul crescut de colesterol şi hiperglicemia joacă un rol important.

Studiul arată un nou efect negativ al obezităţii, după ce cercetările precedente au arătat că aceasta reprezintă un factor de risc ce facilitează apariţia demenţei.

Cercetarea, ce a fost publicată în jurnalul Neurology, a fost efectuată asupra a 6.000 de cetăţeni britanici, ce au fost studiaţi timp de mai bine de un deceniu.

Persoanele participante la studiu, ce aveau o vârstă cuprinsă între 35 şi 55 de ani, au fost supuse la 3 testări ale memoriei şi ale capacităţilor cognitive de-a lungul unei perioade de 10 ani.

Studiul a arătat că persoanele obeze, la care se observau schimbări metabolice nesănătoase, prezentau un declin cognitiv mult mai rapid decât celelalte persoane din cadrul cercetării. 

„Nu ştim încă de ce obezitatea şi aceste aspecte metabolice anormale sunt asociate cu o performanţă mai slabă a creierului, însă pe măsură ce rata obezităţii creşte, va fi important să studiem mai amănunţit această asociere”, a declarat Shirley Cramer, reprezentanta organizaţiei Alzheimer’s Research UK.

„Acest studiu se concentrează doar asupra declinului cognitiv, însă cercetările precedente arată că o dietă sănătoasă, activitatea fizică constantă, evitarea fumatului şi controlarea presiunii arteriale şi a colesterolului în perioada vârstei mijlocii pot preveni apariţia demenţei. Dat fiind că numărul suferinzilor de demenţă în Marea Britanie se apropie de 1 milion, rezultatele studiilor sugerează că ar trebui să fim mai atenţi la starea noastră de sănătate de-a lungul vieţii”, a adăugat Cramer.

Sursa: BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase