Home » D:News » Meteorologii au identificat un eveniment fără precedent ce a avut loc săptămâna trecută

Meteorologii au identificat un eveniment fără precedent ce a avut loc săptămâna trecută

Meteorologii au identificat un eveniment fără precedent ce a avut loc săptămâna trecută
Publicat: 22.08.2012
Un val de căldură a fost înregistrat săptămâna trecută în SUA, în micuţul orăşel Needles din statul California înregistrându-se o temperatură-record, de 47,8 grade Celsius.

Specialiştii spun că temperatura ar fi putut fi atins un nivel mai ridicat, însă acest lucru a fost prevenit de o furtună care s-a abătut asupra oraşului. Acest lucru a dus ca lunea trecută, la ora 15:56, să se petreacă un eveniment unic: peste oraş a început să cadă ploaia, deşi temperatura era de 46,1 grade Celsius.

Cea mai mare parte a precipitaţiilor s-a evaporat, deoarece gradul de umiditate din aer era de doar 11%. Meteorologii afirmă că evenimentul ce a avut loc în Needles reprezintă un nou record mondial, fiind cea mai fierbinte ploaie din istoria omenirii. Specialiştii spun că senzaţia creată de ploaia fierbinte ar fi fost una extrem de neplăcută, similară experienţei pe care o putem avea într-o saună încinsă.

Înainte ca evenimentul din Needles să devină cea mai fierbinte ploaie din istoria omenirii, recordul fusese stabilit tot în acest an, pe 5 iunie 2012. În Mecca, Arabia Saudită, în acea zi a plouat, deşi temperatura era de 43 de grade Celsius.

Maximiliano Herrera, un cercetător specializat în studierea recordurilor meteo, afimă că ploaia din Needles reprezintă precipitaţia cu cel mai scăzut nivel de umiditate înregistrat până acum pe Terra.

Sursa: Wunderground

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase