Home » D:News » Un vehicul ce pare desprins din „Star Wars” a fost construit de o companie americană (VIDEO)

Un vehicul ce pare desprins din „Star Wars” a fost construit de o companie americană (VIDEO)

Publicat: 22.08.2012
O companie americană a fabricat primul vehicul funcţional tip „hoverbike”, un soi de motocicletă zburătoare, în genul celebrelor vehicule din populara serie de cinema Star Wars. Versiunea reală a acestui vehicul a fost testată cu succes în deşertul Mojave.

Hoverbike-ul a fost creat de firma Aerofex din California şi este acţionat de două rotoare cu pale (ca de elicopter) orientate spre sol. Prin schimbarea unghiurilor rotoarelor, efectuată prin intermediul a două manete de control, vehiculul se deplasează şi îşi schimbă direcţia.

Planurile iniţiale de a crea un hoverbike funcţional au fost întârziate din cauza problemelor puse de complicatul sistem de control. Cu toate acestea, proiectanţii din cadrul Aerofex au creat un sistem care răspunde la mişcările de înclinare ale pilotului şi are în vedere simţul natural al echilibrului. Cele două rotoare orientate spre sol ridică vehiculul în aer, iar un sistem controlat de computer permite apoi orientarea lor pentru a determina deplasarea în direcţia dorită. Pilotul poate controla mişcarea pur şi simplu înclinându-se în direcţia în care doreşte să se deplaseze, prin intermediul unor dispozitive ataşate în dreptul genunchilor săi.

Testele de zbor s-au efectuat la înălţimea de 4,5 metri, iar hoverbike-ul a atins viteza de 48 kilometri pe oră (acestea fiind înălţimea şi viteza maximă pe care cei din Aerofex au dorit să le testeze până în prezent.)
Cei din cadrul firmei Aerofex cred că vehiculul creat de ei poate fi folosit eficient în special de către unităţile de grăniceri, care pot patrula astfel deasupra oricărui tip de teren, mai ales în condiţiile în care nu există drumuri.

„Imaginaţi-vă un fel de ATV care poate să zboare, posibilităţile sale fiind deosebit de variate. Odată ce mişcările de balans şi echilibrare ale pilotului sunt instinctive şi constante, conducerea unui astfel de hoverbike se va dovedi lipsită de efort pentru acesta”, declară Mark De Roche, specialist în inginerie aerospaţială şi fondator al firmei Aerofex.

 hoverbike testat ăn desertul mojave din california

Cu toate acestea, spre tristeţea fanilor Star Wars, firma Aerofex anunţă că nu intenţionează să comercializeze hoverbike-uri pe scară largă, în schimb plănuieşte construirea, după aceleaşi tehnologii, a unor drone speciale.
Compania intenţionează să lanseze un al doilea prototip de hoverbike, cândva în decursul lunii octombrie, anul curent, intenţionând, de asemenea, ca până la finele anului 2013 să testeze primele drone de acest tip.

Sursa foto: Aerofex

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase